Kamervragen over belangenbehartigers die betalen voor cliëntgegevens om zaken binnen te halen

Samenvatting:

Tweede Kamerleden Van Nispen (SP) en Ellian (VVD) hebben vragen aan de Minister van Justitie en Veiligheid gesteld over belangenbehartigers die betalen voor cliëntgegevens om zaken binnen te halen. Aanleiding was het bericht van de LSA dat afstand nemen van het betalen voor cliëntgegevens om zaken binnen te halen. Gevraagd wordt onder meer: Waarom is het toegestaan voor bijvoorbeeld assurantietussenpersonen om gegevens van slachtoffers te verkopen aan belangenbehartigers? Wat gaat u doen om het betalen van derden voor het verstrekken van persoonsgegevens van slachtoffers om daarmee zaken te verwerven aan banden te leggen?

Belangenbehartigers die betalen voor cliëntgegevens om zaken binnen te halen. | Tweede Kamer der Staten-Generaal

Kamervragen over belangenbehartigers die betalen voor cliëntgegevens om zaken binnen te halen

Tweede KamerledenVan Nispen (SP) en Ellian (VVD) hebben vragen aan de Minister van Justitie en Veiligheid gesteld over belangenbehartigers die betalen voor cliëntgegevens om zaken binnen te halen. Aanleiding was het bericht van de LSA dat afstand nemen van het betalen voor cliëntgegevens om zaken binnen te halen.

Kamervragen

2022Z03035 Vragen van de leden Van Nispen (SP) en Ellian (VVD) aan de Minister van Justitie en Veiligheid over belangenbehartigers die betalen voor cliëntgegevens om zaken binnen te halen (ingezonden 17 februari 2022).

Vraag 1 Bent u bekend met de praktijk van belangenbehartigers die gegevens van slachtoffers kopen om zaken binnen te halen?

Vraag 2 Bent u het ermee eens dat een zaak moet gaan naar degene die de belangen van het slachtoffer zo optimaal mogelijk behartigt en niet naar de degene die het hoogste bedrag biedt om de zaak te krijgen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3 Waarom is het toegestaan voor bijvoorbeeld assurantietussenpersonen om gegevens van slachtoffers te verkopen aan belangenbehartigers? In welk opzicht heeft een slachtoffer baat bij dat dit is toegestaan?

Vraag 4 Wat gaat u doen om het betalen van derden voor het verstrekken van persoonsgegevens van slachtoffers om daarmee zaken te verwerven aan banden te leggen? Wat vindt u van een provisieverbod bij letselschadezaken en bent u bereid dat te overwegen?

Heeft u een account? Vergeet dan niet om in te loggen Inloggen

Website by Webroots

Website by Webroots

hey