Autoriteit Consument en Markt wijst klacht ASP over PIV-convenant af

Samenvatting:

De Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) heeft bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een handhavingsverzoek ingediend over de PIV-overeenkomst BGK. Volgens de ASP is de ‘PIV-regeling’ slecht voor de mededinging. Daarnaast zou de PIV-regeling de belangen schaden van letselschadeslachtoffers en letselschadeadvocaten. De ACM wijst het handhavingsverzoek van ASP af. Het is de ACM niet gelijk duidelijk of sprake is van een overtreding van de Mededingingswet. De ACM is van oordeel dat de mate van onderzoek die zij moet verrichten om tot een antwoord te komen op deze vraag, niet in verhouding staat tot de ernst en mogelijke gevolgen van een eventuele overtreding. De ACM geeft voorrang aan andere onderzoeken.

 

 

Bericht d.d. 21 mei 2019 op website Autoriteit Consument en Markt:

Afwijzing handhavingsverzoek Vereniging letselschadeadvocaten ASP

De Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) heeft bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een handhavingsverzoek ingediend over de regeling van de Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraar (PIV). Die regelt de vergoeding van buitengerechtelijke kosten bij letselschadezaken. Volgens ASP is de zogenaamde ‘PIV-regeling’ slecht voor de mededinging. Daarnaast zou de PIV-regeling de belangen schaden van letselschadeslachtoffers en letselschadeadvocaten.

De ACM wijst het handhavingsverzoek van ASP af. Het is de ACM niet gelijk duidelijk of sprake is van een overtreding van de Mededingingswet. De ACM is van oordeel dat de mate van onderzoek die zij moet verrichten om tot een antwoord te komen op deze vraag, niet in verhouding staat tot de ernst en mogelijke gevolgen van een eventuele overtreding. De ACM geeft voorrang aan andere onderzoeken.

Volledige uitspraak – Afwijzing handhavingsverzoek ASP

 

Heeft u een account? Vergeet dan niet om in te loggen Inloggen

Website by Webroots

Website by Webroots

hey