PIV Bulletin 2015, 3: Een training “Hoe praktisch om te gaan met mediation?”

Samenvatting:

“Bij de afhandeling van letselschadezaken wordt mediation steeds vaker ingezet om tot een definitieve afronding van de zaak te komen. De verwachting is dat de komende jaren ook in minder complexe zaken mediation vaker zal worden ingezet. De kans dat u er mee te maken krijgt, wordt steeds groter.”

George Smits (psycholoog, coach en verbonden aan Resetpartner) en Ferda van Benthem (mediator, verbonden aan Asselbergs & Klinkhamer Advocaten) hebben een training ontwikkeld, “Hoe praktisch om te gaan met mediation?”.

            Hoe bereid ik als dossierbehandelaar en expert (aan de zijde van de benadeelde of aan de zijde van de verzekeraar) een mediation voor?

–          Wat moet mijn houding zijn?

–          Hoe reageer ik op een correcte wijze op de houding van de andere partij (verzekeraar, slachtoffer, belangenbehartiger) zonder afbreuk te doen aan mijn positie?

George zal ingaan op de psyche van het slachtoffer en de lijdensmelding.

Ferda zal het geheel in een meer juridisch kader plaatsen en praktische tips geven voor en tijdens het mediation proces, bijvoorbeeld:

–          Hoe zit het met geheimhouding en rechtsgeldigheid van gemaakte afspraken?

–          Wanneer kan een partij zich eventueel succesvol beroepen op vernietiging van de overeenkomst, gesloten aan de mediation tafel?

De training vindt plaats op 18 en 25 augustus en 1 september 2015; drie middagen (13:00 tot 20:00 uur). Het geleerde kan ingezet worden in ieder contact met een professionele (weder)partij en/of particulier (benadeelde).

7 MfN-punten en 6 Nivre-punten.

Tevens als in house-cursus aangeboden. De training is geschikt voor de dossierbehandelaar, mediator, klachtenfunctionaris, leidinggevende.

Informatie

–          http://www.resetpartner.nl/nl/academie/open- trainingen/mfn–studie-mediation-bij-letselschade/;

–          073-6100544 (drs. George Smits)/076-5022080 (mr. Ferda van Benthem); george@resetpartner.nl of fvb@ak-advocaten.eu

Heeft u een account? Vergeet dan niet om in te loggen Inloggen

Website by Webroots

Website by Webroots

hey